Demanti - POSLOVNI SISTEM MIHAJLOVIĆ :: Dobro došli ::

Idi na sadržaj

Glavni meni


Kompanija Mihajlović sarađuje sa institucijama države i lokalne samouprave od svog nastanka, punih 27 godina. Razvoj je zapravo naša konstanta poslovanja i poslovne politike, a period u kojem je vlasnikova supruga bila članica Opštinskog veća ni po kojem osnovu ga nije “ubrzao”: od 2012. do 2016. promet u svim delatnostima beleži više od 12,3 milijarde dinara. Iznos od 60.000 evra, naveden kao uplata iz opštinskog budžeta na ime restoranskih usluga u tom periodu čini tek 5,2% ukupno ostvarenog prometa u Restoranu Mihajlović. Što se prodaje goriva tiče, koja je inače primarna delatnost naše kompanije od osnivanja, nepoznati autor navodi da je “iz budžeta opštine Paraćin prebačeno za tri godine preko 70 miliona dinara u pumpe porodice Mihajlović”, zlonamerno prećutkujući da je ovaj novac uplaćen na osnovu raspisanih i sprovedenih javnih nabavki. Iako u ilustraciji teksta osim datuma i iznosa uplaćenog goriva ne stoji na koje se budžetske korisnike oni odnose, jasno je da zbirno (68,347.864 din) to iznosi manje od 1% ukupnog prometa ostvarenog prodajom goriva u istom periodu.

U postupku sprovođenja ovih nabavki gospođa Mihajlović, kao članica Veća zadužena za preduzetništvo, nije mogla da učestvuje. Iznetu tvrdnju da je gospođa Mihajlović bila u sukobu interesa opovrgava Agencija za borbu protiv korupcije, kao jedina nadležna institucija za utvrđivanje ovakvih činjenica, koja se po ovom pitanju nije izjasnila, niti pokrenula bilo kakav postupak. Podsećamo da je postupak raspisivanja i vođenja javnih nabavki propisan zakonom i podložan kontroli državnih organa, kao i da su kompaniju Mihajlović na opštinskim tenderima neretko pobeđivali drugi ponuđači.

Telefonski poziv “novinara istraživača” gospođa Mihajlović primila je dok se nalazila za upravljačem automobila, pa otud i molba da se razgovor odloži za drugu priliku ili neposredan susret. To što je poziv maliciozno predstavljen kao “neki paraćinski običaj da se novinari istraživači afera i malverzacija pozovu u goste” ružna je i ničim potkrepljena konstrukcija koja vređa sve žitelje naše opštine.

Javna preduzeća u opštini Paraćin samo su neka od korisnika usluga našeg poslovnog sistema. Podsećamo javnost da u našem lancu maloprodaje goriva trenutno radi 55 benzinskih stanica, od Prokuplja do Kragujevca i od Bora do Trstenika. Mlekara Mihajlović proizvodi i plasira svoje proizvode širom Srbije i regiona, a kvalitet naših ugostiteljskih usluga potvrđuju međunarodni standardi koje ispunjavamo. Sa više od 400 zaposlenih i bar približno toliko porodica koje preko njih prihoduju, svakako predstavljamo jednu od najrespektabilnijih kompanija u našem okrugu i na taj način neposredno utičemo na privredni razvoj, smanjenje nezaposlenosti i unapređenje društveno odgovornog poslovanja.
RTV Kanal M, medij čiji je osnivač i vlasnik Dejan Mihajlović, punih 20 godina izveštava i zabavlja žitelje srednjeg Pomoravlja. Kao komercijalna stanica poslujemo isključivo na principima ekonomske održivosti. Shodno zakonu, konkurišemo i za sredstva iz budžeta lokalnih samouprava,  nemenjena sufinansiranju projekata informisanja građana. Kako smo u paraćinskoj opštini jedini elektronski medij, na konkursu dobijamo najveći deo predviđenih sredstava, što je takođe javno dostupan podatak. Neistinita je tvrdnja da u svojim programima propagiramo ičije stavove, kao i da građani Paraćina žive u “medijskom mraku koji im plasiraju Mihajlovići”. Jednostavnim uvidom u naš Youtube kanal lako je ustanoviti da smo otvoreni za sve političke organizacije, mišljenja i stavove. Za sve vreme emitovanja TV i radijskog programa RTV Kanal M nikada nije kažnjen, niti opomenut od strane regulatornih tela za kršenje zakona ili propisanih uputstava koja se odnose na medije.

Iz svega gore navedenog nameće se zaključak da tekst objavljen na portalu Srbija danas ima za cilj instrumentalizovanje jedne uspešne kompanije u cilju lokalnog političkog obračuna, čime je vlasnicima i zaposlenima u njoj ozbiljno povređen ugled.

 
Nazad na sadržaj | Povratak na glavni meni