Dan otvorenih vrata u Domu za učenike srednjih škola „Srećno“

O kvalitetu ustanove kao što je Dom za učenike srednjih škola „Srećno“ najbolje govore upravo oni koji su boravili u njemu tokom svog školovanja. Zaposleni u ovoj ustanovi se trude da đacima olakšaju na što bolji način vreme provedeno u domu, pa je samim tim potrebno pružiti im i što bolje uslove kako bi iz njega izašli sa lepim uspomenama. Kristina i Marija su jedne od tih đaka, koje su svoje srednjoškolske dane provele u Domu i podelile su sa nama svoje utiske o njemu.

Prethodnog petka u domu je organizovan Dan otvorenih vrata za sve zainteresovane roditelje i buduće srednjoškolce koji su mogli da obiđu ovu ustanovu. Od zaposlenih su bili u prilici da dobiju sve potrebne informacije o upisu, smeštaju, ishrani, higijeni, sekcijama, kao i bezbednosti učenika tokom njihovog boravka u njemu.

Za upis učenika u Dom „Srećno“ postoji veliko interesovanje, pa je čest slučaj da đaci iz okolnih gradova borave u ovoj ustanovi, a putuju do škole u drugi grad, kaže direktorka Milojević. Ona dodaje da se dešavalo i to da neki

Snežana Ilić, šefica kuhinje u Domu učenika, rukovodi jedinicom koja je zadužena za pripremanje obroka učenicima u kojoj radi još pet njenih koleginica. Ona kaže da je njihov osnovni zadatak da pruže korisnu, kvalitetnu, raznovrsnu i zdravu ishranu đacima.

Vaspitnu službu čini petoro vaspitača, a njen rad se sprovodi kroz isti broj vaspitnih grupa. Svi učenici tokom svog boravka ovde imaju mogućnost da učestvuju u mnogobrojnim sekcijama, kako bi što kvalitetnije proveli svoje slobodno vreme u domu.

O bezbednosti dece zadužen je radnik obezbeđenja, koji legitimiše svakog ko uđe u dom, a đaci poštuju kućni red i uvek dolaze na vreme pre zaključavanja ulaznih vrata u večernjim satima. Ova ustanova je nedavno obeležila veliki jubilej, a to je 50 godina od osnivanja Doma učenika „Srećno“ u kojem će naredne školske godine boraviti tačno 100 učenka.