Na poligonu u Dankovu održana pokazna vežba Dobrovoljnog vatrogasnog društva Paraćin i Vatrogasno – spasilačke jedinice

NOVI USPEH POŽAREVLJANA

Kako izgleda spasavanje povređenog vozača koji je zarobljen u automobilu nakon saobraćajne nesreće u kojoj je vozilo udarilo u benzinsku pumpu pri čemu je došlo i do curenja goriva – imali su priliku da vide svi koji su se danas našli na poligonu u Dankovu, iza benzinske pumpe „Mihajlović“. Zajedničku pokaznu vežbu održalo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Paraćin i Vatrogasno-spasilačka jedinica, u saradnji sa paraćinskom Policijskom stanicom, Crvenim krstom i Službom hitne pomoći Doma zdravlja.

Cilj čitave akcije jeste uvežbavanje i sinhronizacija rada svih navedenih učesnika u situacijama koje zahtevaju njihovo delovanje. Međutim, cilj je takođe i upoznati građane sa tim na koji način oni mogu da reaguju ukoliko se nađu u sličnoj situaciji.

Sektor za vanredne situacije, osim svojih redovnih aktivnosti, čvrsto je opredeljen za razvoj sistema zaštite i spasavanja u Republici Srbiji. Samo razvijen sistem može da omogući bezbednost naših građana. Danas smo ovde videli više stubova sistema kako reaguju zajedno i smatram da svi građani koji su danas bili ovde će se posle današnjeg dana osetiti bar malo sigurnije.

– rekao je ovom prilikom Bojan Tomić, pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije. –
POKAZNA VEŽBA
POKAZNA VEŽBA
POKAZNA VEŽBA
POKAZNA VEŽBA
POKAZNA VEŽBA
Tokom pokazne vežbe prisutnima je prikazana i oprema koju poseduje Dobrovoljno vatrogasno društvo, kamion i ostala sredstva obezbeđena za efikasan rad ovog Društva. Po završetku vežbe organizovana je i smotra Dobrovoljnog vatrogasnog društva, s ciljem prezentovanja kompletne opreme i mehanizacije koje Društvo poseduje. Smotri su prisustvovali predstavnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, Vatrogasnog saveza Srbije i lokalne samouprave.