Paraćinski osnovci državni prvaci u Malim olimpijskim igrama

NOVI USPEH POŽAREVLJANA

Osvojivši prva tri mesta na državnom nivou takmičenja Male olimpijske igre učenici OŠ „Momčilo Popović Ozren“ postali su prvaci Srbije. Ovo je jedina škola u istoriji takmičenja kojoj je to pošlo za rukom, a dečaci i devojčice 1. 2. I 3. razreda iz Zrenjanina su doneli sva tri pehara. Oni su prepuni utisaka i veoma ponosni na kompletni uspeh, a za RTV Kanal M ispričali su kako se osećaju povodom pobede.

Iako je učešće na Malim olimpijskim igrama na kojima su i ranije učenici postizali odlične rezultate tradicionalno za ovu paraćinsku školu, ovo je jedan od najvećih uspeha kaže Nataša Stefanović, profesor razredne nastave. Paraćin je pre samo nedelju dana bio domaćin Međuokružnog takmičenja u Malim olimpijskim igrama, a pored tri ekipe iz Osnovne škole „Momčilo Popović Ozren” i jedne iz Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj” iz Svilajnca koje su predstavljale Pomoravski okrug, takmičile su se i ekipe iz Braničevskog, Podunavskog i Borskog okruga. Na Republičko školsko prvenstvo plasirale su se ekipe prvog i drugog razreda OŠ „Momčilo Popović Ozren”, kao i ekipa devojčica trećeg razreda iz ove škole. Iako su imali malo vremena za pripremu državnog prvenstva, Stefanovićeva kaže da su sa treningom krenuli s početkom školske godine.
Koordinator Saveza za školski sport Darko Bajkić kaže da se ova tradicija učešća na Malim olimpijskim igrama u Paraćinu održava čak petnaest godina i iako su postignuća u svim paraćinskim osnovnim školama na zadovoljavajućem nivou u OŠ Momčilo Popović Ozren uvek je bilo odličnih uspeha i državnih prvaka.

Poligone spretnosti koje su mališani iz 24 škole u Srbiji u Zrenjaninu morali da savladaju nisu menjani petnaestak godina. Oni podrazumevaju brzinu i okretnost dece, a đaci paraćinske škole pokazali su najbolju spremnost.

POKAZNA VEŽBA
Devojcice i dečaci, učenici prva tri razreda osnove škole kažu da iako su veoma srećni i ponosni na svoje uspehe nije im baš sve bilo lako da postignu jer je konkurencija takođe bila dobra.

Po povratku iz Zrenjanina roditelji i nastavni kadar su ispred škole malim pobednicima priredili doček iznenađenja, a iz škole poručuju da bi voleli da naredne godine upravo „Momčilo Popović Ozren“ bude domaćin Republičkog takmičenja u Malim olimpijskim igrama.