O nama

EY preduzetnik godine

Dejan Mihajlović, vlasnik PS MIHAJLOVIĆ iz Paraćina, finalista je izbora za PREDUZETNIKA GODINE 2022, koji od 2012. organizuje međunarodna revizorsko-konsultantska kompanija EY (Ernst & Young).
Program EY Preduzetnik godine prepoznaje i nagrađuje preduzetničke uspehe i fantastična dostignuća.
Tokom prethodne decenije, u programu EY Preduzetnik godine u Republici Srbiji učestvovalo je više od 220 kompanija. Ispred ovih kompanija nominovalo se gotovo 250 kandidata. Naši kandidati su samo u protekloj godini zaposlili preko 25.000 ljudi, a firme ostvarile prihod od preko 2 milijarde evra.
Podrška preduzetništvu jedan je od doprinosa kompanije EY stvaranju boljeg poslovnog okruženja što je ujedno i moto kompanije. Ovim programom, kompanija EY želi da doprinese afirmaciji najboljih srpskih preduzetnika i pruži im mogućnost da stanu rame uz rame sa najboljima iz celog sveta. Kao prva i jedina globalna nagrada ovog tipa, EY Preduzetnik godine dodeljuje se izuzetnim pojedincima koji grade i razvijaju uspešne, rastuće i dinamične kompanije.

(izvor: ey.com, eKapija)

30 godina uspešnog rada

Radomir Mihajlović

Donja Mutnica 1990. godine

Poslovni sistem MIHAJLOVIĆ obeležava 30 godina uspešnog rada.
14. oktobra 1990. na magistralnom putu Paraćin – Zaječar u Donjoj Mutnici otvorena je prva privatna benzinska stanica u Srbiji. Osnivač i vlasnik Radomir Mihajlović imao je istinski preduzetnički duh i viziju razvoja porodičnog biznisa kroz više segmenata poslovanja: od poljoprivredne proizvodnje, preko trgovine do uslužnih delatnosti.
Danas porodica Mihajlović upravlja poslovnim sistemom koji čine 63 benzinske stanice u centralnoj, južnoj i istočnoj Srbiji kao i u Banatu, mlekara sa kapacitetom prerade do 30.000 l mleka dnevno, farma sa stočnim fondom od preko 400 junadi, ovaca i svinja, restoran i četiri svečane sale za prijem više od 1.200 gostiju, market, transport, građevinska operativa i administrativna podrška (ljudski resursi, knjigovodstvo, pravna služba, komercijala).
U sistemu je trenutno zaposleno više od 450 radnika, raznih strukovnih profila.

Po kvalitetu proizvoda i usluga, obimu poslovanja, broju zaposlenih i poslovnoj politici neprestanog razvoja, PS Mihajlović je poznat i van granica Pomoravskog okruga. O tome svedoči uspešna saradnja sa lokalnim samoupravama, ali i drugim privrednim subjektima širom Srbije.
Jedan od temelja poslovne strategije čini i segment društveno odgovornog poslovanja: negujući porodične vrednosti i pokroviteljski odnos prema zaposlenima, deleći brigu zajednice o zaštiti životne sredine, pomažući socijalno ugrožene grupe i pojednice, rad udruženja, organizacija i institucija, PS Mihajlović jasno dokazuje svoje opredeljenje da unaređivanjem soptvenog poslovanja radi i za dobrobit društva kojem pripada.
U planu za jubilarnu, 30. godinu rada postoje brojne agende. Najvažnije su širenje lanca benzinskih stanica, proširenje mlekarske proizvodnje, izgradnja novih i proširenje postojećih poslovnih objekata. Neće se menjati jedino ciljevi: ići u korak sa zahtevima savremenog tržišta, održati i unaprediti kvalitet proizvoda i usluga.

Svojim potrošačima, odn. korisnicima usluga, poslovnim partnerima, organima lokalne samouprave i državne uprave, organizacijama i udruženjima nevladinog sektora, a pre svim svojim zaposlenima, PS Mihajlović zahvaljuje na još jednoj uspešnoj poslovnoj godini i ostvarenoj saradnji.

Poslovni sistem Mihajlović

Uprava
Sinđelićeva 33, 35250 Paraćin, Srbija
E-mail: uprava@mihajlovic.rs
Tel: 035/ 566-885, 035/ 561-771,  035/ 571-400