DŽIPOM STIGAO U INDIJU: Nesvakidašnje putovanje Srbina – U Pakistanu dobio obezbeđenje, pre veridbe po devojku išli kroz prašumu

Nesvakidašnje putovanje Srbina

TAČNO prema planu, posle mesec dana i 10.000 kilometara pređenih „landroverom“ , avanturista Milovan Aranđelović, rođeni Paraćinac i Busilovac, stigao je iz Australije u Indiju, glavni grad države Kerala na zapadnoj obali.

Kako su „Novosti“ već pisale, Milovan je spojio korisno i lepo – da zadovolji svoju žeđ da upozna svet, a istovremeno, biće 27. novembra gost na svadbi svog radnika i prijatelja, Indusa Ađu Abrahama i njegove devojke Marie Džordž.

I Ađu i Milovan žive u Australiji, u Džilongu, gde je Indus zaposlen u Milovanovoj kompaniji, zbog čega je gazdu i pozvao na svadbu.

Venčanje u nedelju – više dana, hiljadu svatova

– Mladoženja je u Indiju doputovao iz Australije, a ja, naravno, iz moje Srbije, iz Paraćina. U Koči, gde će biti svadba, stigao sam tačno na vreme za veridbu, a po devojku se išlo kroz džunglu. Posle je na redu bila crkva i zvanična ceremonija, dok je u nedelju venčanje koje će potrajati više dana sa blizu hiljadu svatova – priča nam Milovan, koji je smešten u hotelu sa pet zvezdica na četiri sata vožnje od Kočija, u gradu Palakad.

Nesvakidašnje putovanje Srbina
A put do Indije bio je više nego zanimljiv – saopštava nam naš sagovornik putem društvenih mreža, uz fotografije.
– Posle tri dana vožnje stigao sam u Gruziju u Batimi, grad na Crnom moru. To je mesto poroka jer je dozvoljeno kockanje i omiljeno mesto za Turke. Put preko Irana i iranskih planina bio je vrlo naporan. Benzin je tu svega dvadeset centi po litru, najjeftiniji na svetu. U Teheranu, gde sam se zadržao par dana, bio sam pozvan na žurku na kojoj je glavni gost bio sin trgovca naftom i filmska zvezda, a zatim sam krenuo na jug, kroz pustinju – priča Milovan.

Benzin dobio besplatno

Tamo je prespavao u Zahedanu, pograničnom gradu u blizini Pakistana i Avganistana. Najveće iznenađenje je, kaže, doživeo kad mu nisu naplatili benzin jer ga svi strani turisti dobijaju – besplatno!

Nesvakidašnje putovanje Srbina

U Pakistanu je imao obezbeđenje

U Pakistanu je od granice pa sve do grada Karači imao obezbeđenje jer, kako kažu, tako Pakistan brine za svoje strane goste.

– Čak je i moj auto 24 časa imao stražara. Džip je dobio zasluženo tuširanje, a mene su smestili u hotel sa pet zvezdica. Voziti kroz Karači, sa 30 miliona stanovnika, nije bilo nimalo lako, ali sam se ipak nekako navikao na vožnju na pakistanski način – dodaje naš sagovornik.

Nakon Pakistana, konačno Indija – susret sa prijateljima pre svadbe i dug i zaslužan odmor.

A kako se proveo na svadbi, Milovan Aranđelović je obećao da će nas izvestiti.

Izvor: Novosti
Foto: Privatna arhiva