PRONAŠAO VLASNICU ZABORAVLJENOG NOVČANIKA: Darko Vasić, mladi Paraćinac za primer

hrabri mali lav

Foto: ilustracija

KUPUJUĆI bombone u jednoj radnji na pijaci, Jasmina Jovanović iz Paraćina omaškom je na pultu zaboravila novčanik i – čak, nije ni primetila da ga nema kad je, izvesno vreme kasnije, počeo da joj zvoni mobilni telefon.

– Bila sam već kod kuće kad su počeli da me zovu prijatelji da mi kažu da je fotografija moje lične karte objavljena u jednoj fejsbuk-grupi, te da autor objave poziva one koji me znaju da mi kažu da je pronašao moj novčanik. Naravno, vrlo brzo smo se našli i došla sam do svog novčanika. Bio je tu novac, ali, što je još važnije, i moja lična karta, zdravstvena knjižica, bankovne kartice…. Neizmerno sam zahvalna ovom divnom mladiću na uloženom trudu i gestu. Zaista, retko ko bi danas trošio svoje vreme da pronađe vlasnika zabravljenog novčanika – priča, za „Novosti“, Jasmina.

Kontaktirali smo predusretljivog pronalazača koji je bio iznenađen zbog čega, uopšte, želimo da pišemo u tome. Smatra da je to jedan sasvim normalan gest, te da bi svako trebalo da postupi upravo tako.

– Jedino mi je zanimljivo da su ljudi bukvalno posle dva minuta reagovali čim sam objavio informaciju u toj popularnoj grupi na „Fejsbuku“. Eto, i društvena mreža može da bude od koristi. Prepoznali su ženu sa lične karte i poslali su mi njen broj, tako da sam je ja pozvao i rešili smo brzo situaciju pošto ona tu u blizini živi – objašnjava Darko.

Skromni mladić istrajao je u tome da zaista ne želi da mu objavljujemo fotografiju jer smatra da nije učinio ništa posebno. Sa druge strane, brojni Paraćinci koji su pročitali njegovu objavu i videli rasplet situacije, čestitali su mu na poštenju i uloženom trudu.

– Svet bi bio mnogo lepše mesto kad bi bilo više ovakvih skromnih i predusretljivih mladića kao što je Darko – prokomentarisao je jedan od Paraćinaca.