Više od 70 izlagača na XI Salonu vina u Paraćinu

na XI Salonu vina u Paraćinu

Više od 70 izlagača učestvovalo je na ovogodišnjem Salonu vina koji se održava u hotelu Petrus. Osim vinarija iz Paraćina i Srbije, ove godine su na sajmu prisutni i gosti iz Mađarske, Severne Makedonije i Crne Gore.

Tradicionalno, Vinski viteški red „Steva Pisar 1805“ nagradio je najbolja vina, a apsolutni pobednik ovogodišnjeg salone je Živkovića vinarija iz mesta Tržac, Župa sa vinom “Crvena kap” sorte prokupac.

Recept za pobedu je upornost i rad. Mora se imati kvalitetna sirovina za dobar proizvod. Mi trenutno imamo pod zasadom 2,5 hektara i koristimo naše grožđe za proizvodnju vina. Dolazimo otkad se organizuje Salon vina u Paraćinu, a ove godine Bela kap – italijanski rizling i 20% tamjanika je dobila bronzu, čista tamjanika je dobila zlato a čist prokušac koji je 2020. berba, ležao 20 meseci u bariku je dobio šampionsko zlato. – kaže Predrag Živković iz Vinarije Živkovića.

Osim vina, posetioci su imali priliku da probaju i razne vrste sireva, kao i sušenog mesa.

Salon vina u hotelu Petrus već 11 godina organizuje Vinski viteški red „Steva Pisar 1805“ i Turistička organizacija opštine Paraćin. Deo ponude i atmosfere možete pogledati na ovom linku.